Garanti

Åkerfalk-klockor levereras med två års full garanti räknat från det ursprungliga inköpsdatumet. Garantin täcker reparationer som krävs på grund av defekter i materialet eller hantverket vid normal användning. Åkerfalks skyldigheter är begränsade till reparation eller utbyte efter eget val. Garantin exkluderar batteri, rem/armband och överdrivet slitage eller skada på boetten, glaset eller armbandet.

Hanteras varsamt

Även om vi använder oss av högkvalitativa material måste klockan hanteras varsamt. Undvik att utsätta din klocka för starka vibrationer, plötsliga stötar och fall. Hårda och vassa ytor. Om klockor med IP-belagda ytor (svart eller guld) repas kraftigt kan stålmaterialet under synas. Vid normalt vardagsbruk håller beläggningen i många år. K1-härdat glas är så gott som helt reptåligt. Det kan dock repas om du tappar den på en hård yta från en viss höjd.


Armband

Läder är ett naturligt material. Du bör därför se till att läderarmbandet inte kommer i kontakt med vatten eftersom det kommer att förkorta dess livslängd. Läderfärgen kommer att förändras och utveckla en vacker patina med tiden. Mocka-armband har en känsligare yta än läderarmband. Områden som utsätts för gnuggande blir släta och glansiga. Mörka mockafärger kan färga av sig så undvik att gnugga vita ytor vid väta. Armband av metall-mesh i svart och guld är IP-belagda färger. Områden som utsätts för gnuggning under lång tid tappar till slut färgen. Vid normalt vardagsbruk håller beläggningen i många år.

Byte av armband

Att byta armband går snabbt och enkelt, alla Åkerfalk-armband har ett snabbspänne, dra helt enkelt i fjädern på armbandets baksida så lossnar det. Sätt sedan på det nya armbandet som passar tillfället. Alla Nato-armband har en extra fjäder eftersom de inte har snabbspännet.

Köp i butik

Om du har köpt din produkt in en av våra butiker vänder du dig till dem för returer eller garantianspråk. Produkter som har köpts i vår webbutik kan endast returneras till oss.