The Story

Founder image

24-timmars klocka

Det är osannolikt att den genomsnittliga personen kommer att stöta på en 24-timmars klocka i sitt dagliga liv. Men för den äventyrliga andan kan få klockor hävda att vara lika unika som de människor som bär den. Det är bara en av de många saker som gör vår klocka den perfekta timepieceen för dem som ser tid - och livet - bara lite annorlunda.

Founder image

Unik klocka

Tidlös design är design som förblir attraktiv som dagarna, månader, år och decennier pass. Vi är övertygade om att den första säsongsklockan fortfarande är attraktiv 15 år från och med nu, precis som våra morföräldrar vintage design klockor som fortfarande känns tidlösa och intressanta nu. Vår första säsongsmodell är en unik klocka som tar sin inspiration från den klassiska vintage eran på 1960-talet. Det skiljer sig enkelt genom 24-timmarsrörelsen och ringen. Skyddad av en kuperad K1-kristall, som blandar det förflutna med nutiden genom sin unika och tidlösa design.

Founder image

"WOW" -faktorn

Akerfalk klockor föddes genom otaliga timmar av flitig ansträngning med designteamet som strävar efter att uppnå en ren uppringning, komplett med alla 24 timmar. De första proverna såg bra ut på papper, men "WOW" -faktorn saknades på något sätt. Det tog oss månader och staplar skisser och prover för att hitta det exakta DNA som Akerfalk klockor. Vi är inspirerade av klassisk svensk design, och vi beundrar varumärken som Fjällräven, Svenskt Tenn och Volvo Automobiles, bara för att nämna några. Det är den överväldigande majestäten av Sveriges naturliga skönhet som genomtränger vår mycket och finner sig uttryckt i allt vi skapar.

Founder image

Sätt oss bortsett från mängden

Projektet startade för nästan 4 år sedan. Först var det bara en diskussion mellan tre vänner om deras gemensamma passion för timepieces. Eftersom dessa diskussioner utvecklades, började projektet dock få dragkraft, och vi började fokusera på hur de flesta moderna klockor på dagens marknad har delat en gemensam generisk design. Vi var tvungna att hitta ett utrymme på marknaden med något unikt som skulle sätta oss bort från publiken.

Founder image

VD / KÖP

Mikael kommer till Akerfalk från modeindustrin, där han arbetade med produktutveckling och köpprocesser från både Europa och Fjärran Östern i mer än 15 år. Under de senaste 4 åren har han arbetat som egenföretagare.

Founder image

Designer

Under de senaste 10 åren har Joakim drivit sin egen marknadsförings- och designbyrå. Han spelar en nyckelroll i designprocessen för alla Akerfalk Timepieces, och har en fördjupad kunskap om klockindustrin.

Founder image

Creative Content Manager

Anders har kört sin egen reklamfotografistudio sedan början av 2000. Fungerar med det visuella konceptet och hands-on-innehållsproduktionen.

Uppdrag

Utformning, tillverkning och distribution av hög kvalitet och unika 24-timmarsfrister. Den perfekta tidsartikeln för dem som ser tid och livet-bara lite annorlunda.