Garanti

Akerfalk klockor levereras med en fullständig två års garanti från det ursprungliga inköpsdatumet. Garantin täcker eventuellt behov av reparation på grund av defekter i material eller utförande vid normal användning. Akerfalks skyldigheter är begränsade till reparation eller utbyte efter eget val. Garantin utesluter batteriet, bandet/armbandet och för stort slitage eller skador på fodralet, glaset eller bandet.

Hantera med varse

Även om vi oss material av högsta kvalitet, måste klockan hanteras med omsorg. Undvik att utsätta klockan för starka vibrationer, plötsliga nedslag och droppar. Hårda och vassa ytor. Om klockor med IP belagda ytor (svart eller guld) är kraftigt repad stålmaterialet under kan avslöjas. Under normal vardagsbruk beläggningen kommer att pågå i flera år. Det K1 härdat glaset är praktiskt taget repsäkert. Det kan dock fortfarande repa om du tappade den på en hård yta från en tillräcklig höjd.


Remmar

Läder är ett naturmaterial. Du bör därför undvika att läderremmen kan komma i kontakt med vatten eftersom det kommer att förkorta dess livslängd. Färgen på lädret kommer att förändras och utveckla en vacker patina över tiden. Mockaband har en mer delikat yta än läderremmar. Områden som utsätts för gnidning kommer att bli släta och glansiga. Mörk mocka färger kan korsa fläck och om våt, vänligen var noga med att gnugga vita ytor. Metallnätband i svart och guld är IP-belagda färger. Områden som utsätts för lång tid gnugga kommer att bära av färgen. Under normal vardagsbruk kommer beläggningen att vara i flera år.

Byta Remmar

Byta rem är snabbt och enkelt, alla Åkerfalk remmar kommer med snabbkoppling systemet, bara dra fjädern på baksidan av bandet och det kommer att släppa. Byt sedan ut den mot en ny rem som ska passa tillfället. Alla Nato-remmar levereras med extra fjäder-barer eftersom de inte har snabbkopplingssystemet.

Inköp för detaljhandeln

Om du har köpt din produkt i någon av våra butiker, se dem i fall av retur- eller garantianspråk. Produkter som beställts i vår webbshop kan endast returneras tillbaka till oss.